Celi.sk Ā» Obchod Ā» BezlepkovĆ© mĆŗky a zmesi Ā» Adveni BezlepkovĆ½ chlieb Delikates Extra so zmesou semienok 500 g

Adveni BezlepkovĆ½ chlieb Delikates Extra so zmesou semienok 500 g

3.59ā‚¬

KatalĆ³govĆ© čƭslo: 8594181851992 KategĆ³ria:

Popis

Adveni BezlepkovĆ½ chlieb Delikates Extra so zmesou semienok 500 g

SlnečnicovĆ©, tekvicovĆ©, ľanovĆ© hnedĆ©, ľanovĆ© zlatĆ© a chia semienka tvoria 42 % obsahu zmesi.

PrĆ­prava: 500 g zmesi na bezlepkovĆ½ chlieb Delikates Extra so zmesou semienok. K tomu pridĆ”me 380 ml vlažnej vody, 7 g suÅ”enĆ©ho alebo 21 g čerstvĆ©ho droždia.

POZOR, pri pečenĆ­ v klasickej rĆŗre voľne (bez formy) a vo forme s pokrievkou bude celkovĆ© množstvo vody menÅ”ie ā€“ 330 ml.

Postupy pre tieto 4 spĆ“soby nasledujĆŗ.

ad a) NƔvod na prƭpravu v domƔcej automatickej pekƔrni:

Do mieÅ”acej nĆ”doby nalejeme vlažnĆŗ vodu. Prisypeme obsah balenia. Uprostred zmesi vytvorĆ­me jamku, do ktorej nasypeme suÅ”enĆ© droždie. (PrĆ­padne rozdrobĆ­me čerstvĆ© droždie.) Pečieme na krĆ”tky program cca 2 hodiny, maximĆ”lne 2 hodiny a 10 minĆŗt.*

*Pozor, mnoho domĆ”cich automatickĆ½ch pekĆ”rnĆ­ ponĆŗka priamo bezlepkovĆ½ program na pečenie, ktorĆ½ je ale obvykle trojhodinovĆ½. To je pre chleby Adveni prĆ­liÅ” dlho, chlieb by bol vysuÅ”enĆ½. Držte sa nĆ”Å”ho nĆ”vodu, skutočne zvoľte krĆ”tky program cca 2 hodiny ā€“ maximĆ”lne 2 hodiny a 10 minĆŗt.

ad b) NĆ”vod na prĆ­pravu v klasickej rĆŗre vo forme:

Do pohĆ”ra nalejeme 40 ml z celkovĆ©ho množstva vlažnej vody, pridĆ”me lyžičku cukru, rozdrobĆ­me čerstvĆ© droždie (alebo nasypeme suÅ”enĆ© droždie) a rozmieÅ”ame. Na teplom mieste nechĆ”me cca 10 minĆŗt vzĆ­sÅ„ kvĆ”sok. Vo veľkej mise zmieÅ”ame zmes, 340 ml vlažnej vody a pripravenĆ½ kvĆ”sok. Hniteme cca 5 minĆŗt do hladkĆ©ho cesta. NĆ”dobu, v ktorej budeme piecÅ„, vyloÅ¾Ć­me papierom na pečenie. Presunieme do nej cesto a zakryjeme ho potravinĆ”rskou fĆ³liou, aby neoschlo. NechĆ”me kysnĆŗÅ„ cca 45 minĆŗt. Na rĆŗre navolĆ­me program hornĆ½-dolnĆ½ ohrev. RĆŗru predhrejeme na 250 Ā° C a na jej dno dĆ”me starĆ½ plech na pečenie, na ktorĆ½ nalejeme cca 1 l vriacej vody. RĆŗru rĆ½chlo zatvorĆ­me, aby neunikla para, ktorĆ” sa tam vďaka vriacej vode vytvorĆ­. NĆ”dobu na pečenie s vykysnutĆ½m cestom vloÅ¾Ć­me do rozpĆ”lenej a zaparenej rĆŗry a pri teplote 250 Ā°C pečieme po dobu 20 minĆŗt. Potom rĆŗru otvorĆ­me a paru vyvetrĆ”me, vyberieme spodnĆ½ starĆ½ plech, teplotu stiahneme na 200 Ā° C a pečieme 30 minĆŗt. Potom chlieb vyklopĆ­me z formy, opatrne zloÅ¾Ć­me papier na pečenie a pečieme eÅ”te 10 minĆŗt na mriežke, aby sme docielili peknĆŗ kĆ“rku zo spodu.

* UpečenĆ½ chlieb nechĆ”me vychladnĆŗÅ„ na mriežke. *Pozor, celkovĆ” doba pečenia sa mĆ“Å¾e mierne lĆ­Å”iÅ„ ā€“ v zĆ”vislosti od typu rĆŗry. Je preto potrebnĆ© riadiÅ„ sa aj skĆŗsenosÅ„ou s vlastnou rĆŗrou. Že je chlieb hotovĆ½, preverĆ­me znĆ”mym testom so Å”pajľou ā€“ zapichneme ju do chleba, a keď ju vytiahneme suchĆŗ, chlieb je upečenĆ½. SprĆ”vne upečenĆ½ chlieb spoznĆ”me tiež tak, že zaklopeme na spodok a ten musĆ­ ā€žzvoniÅ„ā€œ, tzn. znieÅ„ dute.

Zhrnutie časov: VzĆ­tie kvĆ”sku cca 10 min. Hnetanie cesta do hladka cca 5 min. Kysnutie cca 45 min. Pečenie celkom 1 hodinu: 1. na 250 Ā° C s parou ā€“ 20 min. 2. na 200 Ā°C bez pary ā€“ 30 min. 3. na 200 Ā°C bez formy na pečenie ā€“ 10 min.

ad c) NĆ”vod na prĆ­pravu v klasickej rĆŗre voľne:

Do pohĆ”ra nalejeme 30 ml vlažnej vody, pridĆ”me lyžičku cukru, rozdrobĆ­me čerstvĆ© droždie (alebo nasypeme suÅ”enĆ© droždie) a rozmieÅ”ame. Na teplom mieste nechĆ”me cca 10 minĆŗt vzĆ­sÅ„ kvĆ”sok. Vo veľkej mise zmieÅ”ame zmes, 300 ml vlažnej vody a pripravenĆ½ kvĆ”sok. Hniteme cca 5 minĆŗt do hladkĆ©ho cesta. (Ɓno, skutočne použijeme menej vody!) Cesto nechĆ”me kysnĆŗÅ„ v mise po dobu cca 75 minĆŗt. Misu prekryjeme potravinĆ”rskou fĆ³liou, aby cesto neoschlo. VykysnutĆ© cesto musĆ­ viditeľne zvĆ¤ÄÅ”iÅ„ objem. VykysnutĆ© cesto vyklopĆ­me na papier na pečenie, ktorĆ½ mĆ”me položenĆ½ ideĆ”lne na sĆ”dzacej doske, ale vystačƭme si aj s obyčajnou drevenou. Plastovou stierkou cesto vytvarujeme do tvaru okrĆŗhleho bochnĆ­ka ā€“ radÅ”ej vyŔŔieho s menÅ”Ć­m priemerom. VytvarovanĆ½ bochnĆ­k mĆ“Å¾eme zakryÅ„ použitou misou od robota, aby neokoral. NechĆ”m znova kysnĆŗÅ„, teraz po dobu 15 minĆŗt. Na rĆŗre navolĆ­me program hornĆ½-dolnĆ½ ohrev. RĆŗru rozohrejeme na 250 Ā° C, na spodnĆ½ roÅ”t poloÅ¾Ć­me starĆ½ plech na pečenie a zĆ”roveň do rĆŗry vloÅ¾Ć­me plech, na ktorom budeme chlieb piecÅ„. Aj tento plech, na ktorĆ½ vykysnutĆ© cesto neskĆ“r poloÅ¾Ć­me, musĆ­ byÅ„ totiž rozpĆ”lenĆ½. VykysnutĆ½ chlieb "zastriekneme" vodou z rozpraÅ”ovača a pomocou dosky ho aj s papierom na pečenie opatrne zosunieme na plech na pečenie. Do starĆ©ho plechu na spodnom roÅ”te vlejeme cca 1 liter horĆŗcej vody. POZOR na horĆŗcu paru, ktorĆ” vznikne, nech vĆ”s neoparĆ­. RĆŗru rĆ½chlo zatvorĆ­me, aby nĆ”m vzniknutĆ” para neunikla. Takto pri teplote 250 Ā°C v zaparenej rĆŗre pečieme bochnĆ­k 15 minĆŗt. Po 15 minĆŗtach rĆŗru otvorĆ­me a vyvetrĆ”me, chlieb znovu ā€žzastrieknemeā€œ vodou z rozpraÅ”ovača, vyberieme starĆ½ plech so zvyÅ”kom vody (pozor, bude horĆŗci) a znĆ­Å¾ime teplotu na 200 Ā°C. Pečieme eÅ”te 40 až 45 minĆŗt.

* Po upečenĆ­ nechĆ”me chlieb vychladnĆŗÅ„ na mriežke. *Pozor, celkovĆ” doba pečenia sa mĆ“Å¾e mierne lĆ­Å”iÅ„ ā€“ v zĆ”vislosti od typu rĆŗry. Je preto potrebnĆ© riadiÅ„ sa aj skĆŗsenosÅ„ou s vlastnou rĆŗrou. Že je chlieb hotovĆ½, preverĆ­me znĆ”mym testom so Å”pajľou ā€“ zapichneme ju do chleba, a keď ju vytiahneme suchĆŗ, chlieb je upečenĆ½. SprĆ”vne upečenĆ½ chlieb spoznĆ”me tiež tak, že zaklopeme na spodok a ten musĆ­ ā€žzvoniÅ„ā€œ, tzn. znieÅ„ dute.

Zhrnutie zĆ”kladnĆ½ch odporĆŗčanĆ½ch časov: VzĆ­tie kvĆ”sku cca 10 min. Hnetanie cesta dohladka cca 5 min. PrvĆ© kysnutie cca 75 min. DruhĆ© kysnutie cca 15 minĆŗt. Pečenie celkom 1 hodinu: 1. na 250 Ā° C Å”kĆ”rou ā€“ 15 min. 2. na 200 Ā°C bez pary ā€“ 45 min.

ad d) NĆ”vod na prĆ­pravu v klasickej rĆŗre vo forme s pokrievkou:

Do pohĆ”ra nalejeme 30 ml z celkovĆ©ho množstva vlažnej vody, pridĆ”me lyžičku cukru, rozdrobĆ­me čerstvĆ© droždie (alebo nasypeme suÅ”enĆ© droždie) a rozmieÅ”ame. Na teplom mieste nechĆ”me cca 10 minĆŗt vzĆ­sÅ„ kvĆ”sok. Vo veľkej mise zmieÅ”ame zmes, 300 ml vlažnej vody a pripravenĆ½ kvĆ”sok. Hniteme cca 5 minĆŗt do hladkĆ©ho cesta. Cesto nechĆ”me kysnĆŗÅ„ v mise po dobu cca 75 minĆŗt. Misu prekryjeme potravinĆ”rskou fĆ³liou, aby cesto neoschlo. VykysnutĆ© cesto musĆ­ viditeľne zvĆ¤ÄÅ”iÅ„ objem. VykysnutĆ© cesto vyklopĆ­me na papier na pečenie, ktorĆ½ mĆ”me položenĆ½ ideĆ”lne na sĆ”dzacej doske, ale vystačƭme si aj s obyčajnou drevenou. Plastovou stierkou vytvarujeme do okrĆŗhleho bochnĆ­ka ā€“ radÅ”ej vyŔŔieho s menÅ”Ć­m priemerom. VytvarovanĆ½ bochnĆ­k mĆ“Å¾eme zakryÅ„ použitou misou od robota, aby neokoral. NechĆ”me znova cca 15 minĆŗt kysnĆŗÅ„. RĆŗru rozohrejeme na 250 Ā°C. ZĆ”roveň do nej vloÅ¾Ć­me formu, v ktorej budeme chlieb piecÅ„. Aj forma, do ktorej vykysnutĆ© cesto neskĆ“r presunieme, musĆ­ byÅ„ totiž rozpĆ”lenĆ”. VykysnutĆ½ chlieb zastriekneme vodou z rozpraÅ”ovača a pomocou dosky ho aj s papierom na pečenie opatrne zosunieme do rozpĆ”lenej nĆ”doby a urobĆ­me do neho zĆ”rez/y. "Zastriekneme" vodou z rozpraÅ”ovača. RĆ½chlo priklopĆ­me pokrievkou a zatvorĆ­me rĆŗru. Takto na 250 Ā° C pečieme 20 minĆŗt. Po 20 minĆŗtach odklopĆ­me pokrievku, znova ā€žzastreknemeā€œ vodou z rozpraÅ”ovača a znĆ­Å¾ime teplotu v rĆŗre na 200 Ā°C. OdkrytĆ½ chlieb dopekĆ”me cca 40 minĆŗt.

* Po upečenĆ­ nechĆ”me chlieb vychladnĆŗÅ„ na mriežke. *Pozor, celkovĆ” doba pečenia sa mĆ“Å¾e mierne lĆ­Å”iÅ„ ā€“ v zĆ”vislosti od typu rĆŗry. Je preto potrebnĆ© riadiÅ„ sa aj skĆŗsenosÅ„ou s vlastnou rĆŗrou. Že je chlieb hotovĆ½, preverĆ­me znĆ”mym testom so Å”pajľou ā€“ zapichneme ju do chleba, a keď ju vytiahneme suchĆŗ, chlieb je upečenĆ½. SprĆ”vne upečenĆ½ chlieb spoznĆ”me tiež tak, že zaklopeme na spodok a ten musĆ­ ā€žzvoniÅ„ā€œ, tzn. znieÅ„ dute.

Zhrnutie zĆ”kladnĆ½ch odporĆŗčanĆ½ch časov: VzĆ­tie kvĆ”sku cca 10 min. Hnetanie cesta dohladka cca 5 min. PrvĆ© kysnutie cca 75 min. DruhĆ© kysnutie cca 15 minĆŗt. Pečenie celkom 1 hodinu: 1. na 250 Ā° C s pokrievkou ā€“ 20 min. 2. na 200 Ā°C bez pokrievky ā€“ 40 min.

SloženĆ­: Směs semĆ­nek 42 % [slunečnicovĆ” semĆ­nka loupanĆ”, dĆ½ÅˆovĆ” semĆ­nka loupanĆ”, lněnĆ” semĆ­nka zlatĆ”, lněnĆ” semĆ­nka hnědĆ”, mletĆ” semena chia (Salvia hispanica)], kukuřičnĆ½ Å”krob, bramborovĆ½ Å”krob, tapiokovĆ½ modifikovanĆ½ Å”krob, dextrĆ³za, jedlĆ” sÅÆl, karobovĆ½ prĆ”Å”ek, emulgĆ”tor: slnečnicovĆ½ lecitĆ­n, zahusÅ„ovadlo: guarovĆ” guma, lĆ”tka zlepÅ”ujĆŗca mĆŗku: kyselina L-askorbovĆ”.
SlnečnicovĆ©, tekvicovĆ©, ľanovĆ© hnedĆ©, ľanovĆ© zlatĆ© a chia semienka tvoria 42 % obsahu zmesi.

NĆ”zov: Adveni BezlepkovĆ½ chlieb Delikates Extra so zmesou semienok 500 g

Balenie: 500 g

VĆ½robca: Adveni

NutričnĆ© hodnoty:

VĆ½Å¾ivovĆ© Ćŗdaje na 100 g
EnergetickĆ” hodnota: 1 760 kJ / 420 kcal
Tuky: 18,9 g
z toho nasĆ½tenĆ© mastnĆ© kyseliny: 2,17 g
Sacharidy: 46 g
z toho cukry: 1,8 g
Bielkoviny: 10,6g
Soľ: 1,64 g

AlergĆ©ny: Alergeny: Lepek, KorĆ½Å”i, Vejce, Ryby, AraÅ”Ć­dy, SĆ³ja, MlĆ©ko, SkoÅ™Ć”pkovĆ© plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitĆ½ a siřičitany, Vlčƭ bob, MěkkĆ½Å”i

KategĆ³ria: ZdravĆ© potraviny a nĆ”poje | Varenie a pečenie | Zmesi na pečenie a varenie | Zmesi na chlieb

EAN: 8594181851992