Pečené gaštany
Ako pripraviť pečené gaštany? Prinášame overený postup na pečené gaštany, ktorý Vás určite nesklame. Recept na pečené gaštany je naozaj jednoduchý a zvládne ho naozaj každý! Príprava pečených gaštanov je len pár minútová záležitosť, ktorá chutí neskutočne dobre.
Na oválnu stranu gaštanov urobíte nožíkom približne 2cm dlhý krížik. Nerobte ho však veľmi hlboký, aby sa Vám gaštan po upečení nezlomil.
Pečené gaštany môžeme pripravovať na panvici alebo v rúre/trúbe. Postup je však totožný.
Gaštany uložíme nakrojenou stranou na panvicu alebo plech.
Pečieme zakryté približne 10 minút na strednom ohni na panvici. Po 10 minútach gaštany otočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 10 minút.
V rúre pečieme približne rovnaký čas na 175 stupňov.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame s označením @sk.celi alebo Facebooku a označením @celi.sk.
Ostatné recepty nájdeš v kategórii: bezlepkové recepty.
Ingrediencie
Pokyny
Na oválnu stranu gaštanov urobíte nožíkom približne 2cm dlhý krížik. Nerobte ho však veľmi hlboký, aby sa Vám gaštan po upečení nezlomil.
Pečené gaštany môžeme pripravovať na panvici alebo v rúre/trúbe. Postup je však totožný.
Gaštany uložíme nakrojenou stranou na panvicu alebo plech.
Pečieme zakryté približne 10 minút na strednom ohni na panvici. Po 10 minútach gaštany otočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 10 minút.
V rúre pečieme približne rovnaký čas na 175 stupňov.